Handige links

Fietsersbond

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging voor 13,5 miljoen fietsers in Nederland met ruim 35.000 leden. Wij werken onder andere aan:

1.  Comfortabele en snelle fietsroutes

2.  Meer en betere stallingen

3.  Aanpak van fietsdiefstal


Gezondheid

Hoe hoog moet een fietszadel staan?


Bandenspanning

Veel mensen realiseren zich niet dat een fietsband behoorlijk hard moet worden opgepompt. Afhankelijk van merk en type band moet er minimaal 3,5 tot 4,5 bar in.


Nederland fietsland

Fietsroutes in Nederland

Nederland staat niet voor niets bekend als fietsland. Veilige, comfortabele fietspaden, lekker vlak en zo van het ene landschap in het andere.


Fietsen in Nijmegen

Fietsen in en rond Nijmegen

Nijmegen is omringd door natuurgebied. Net buiten stadsgrens (zelfs op minuten afstand van de bruisende binnenstad) bevindt u zich al in een prachtig landschap van bossen, heuvels, water, polders met slingerende dijken en heide.


Fietsersbond

Met licht, dat fietst relaxed! Voor fietsverlichting gelden in Nederland een beperkt aantal regels. Zo kom je veilig en zonder boete thuis.


Zadelpositie en stuurpositie

Uitgangspunt voor afstemmen van fiets is altijd de juiste positie van het zadel.
Hij moet niet alleen de juiste hoogte. Daarnaast moet hij in de optimale positie worden geschoven ten opzichte van de crankas.


Framemaat bepalen

Om comfortabel te kunnen gaan fietsen is het van groot belang dat u een fiets met de juiste framemaat aanschaft. Ook voor kinderen is een correcte framemaat zeer belangrijk.