Nieuws

Nieuwe regeling fiets van de zaak

Tweede Kamer akkoord met 7% bijtelling voor fiets van de zaak

Het is officieel: vanaf 1 januari 2020 geldt een bijtelling van 7 procent voor de fiets van de zaak die ook privé gebruikt wordt. Dat geldt voor de gewone fiets, de e-bike en de speed pedelec.

De Tweede Kamer heeft op 15 november het Belastingplan 2019, waar de bedrijfsfietsenregeling onderdeel van is, geaccordeerd. BOVAG verwacht van deze maatregel een forse stimulans van fietsgebruik in het woon-werkverkeer. “Momenteel wordt weinig gebruik gemaakt van de bijtellingsregeling voor de fiets van de zaak, omdat die extreem complex is”, geeft BOVAG aan.

Eenvoudige en laagdrempelige regeling

Zo complex dat weinig werkgevers er hun handen aan durven branden. De eenvoudige en laagdrempelige regeling moet die bezwaren wegnemen. Op Prinsjesdag werd al aangekondigd dat de fiets van de zaak onderdeel was van het Belastingplan voor volgend jaar. “Wij zijn blij met dit lobbysucces en we hebben er vertrouwen in dat de gloriedagen van de bedrijfsfietsenregeling weer terug kunnen keren.”

Afschaffing in 2015

BOVAG pleit al sinds de afschaffing van de bedrijfsfietsenregeling in 2015 voor een fietsvriendelijk fiscaal beleid. In maart jl. was duidelijk dat de staatssecretaris van Financiën de leasefiets fiscaal aantrekkelijker wilde maken.