Wegens succes herhaald: Fietshelmkortingsactie

18-03-2024

Wie vanaf 10 april 2024 een goedgekeurde fietshelm bij een van de deelnemende fietsenwinkels koopt, krijgt 25 euro korting. Deze actie herhaald zich wegens groot succes in 2023!

Fietsen is leuk en het helpt je ook nog eens om langer gezond, sociaal actief én zelfredzaam te blijven. Dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven doen! Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk veilig kan blijven fietsen. Om die reden organiseert de provincie een fietshelm kortingsactie. De actie loopt van 10 april en t/m 31 augustus 2024. Wie in de actieperiode een goedgekeurde fietshelm koopt, ontvangt 25 euro korting op de fietshelm.

Op onze website vindt u meer informatie over de actie voor zowel de koper als verkoper.

De actie in het kort

  • Ontvang €25 euro korting op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm (EN 1078 keurmerk)
  • Deelnemende fietsenwinkels bieden deze korting aan in hun winkel
  • We richten ons met de actie op de oudere fietser in provincie Gelderland
  • De actie start op woensdag 10 april (Dag van de Fietshelm) en loopt t/m 31 augustus, zolang de voorraad strekt
  • Er zijn 3000 fietshelmen beschikbaar. Op = op

Meld je hier aan als fietsenwinkel
Wil jij als fietsenwinkel meedoen met deze actie? Meld je dan aan via dit formulier.

Wist je dat..
het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofd- en hersenletsel verkleint met 60% bij een val of botsing? Daarmee zit je dus zeker in het zadel. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

Provincie Gelderland
De fietshelmkortingsactie is een actie in opdracht van provincie Gelderland vanuit het programma Doortrappen. Het programma Doortrappen is een landelijk initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Het programma Doortrappen wil eraan bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen.

Fietshelmkortingsactie 2023
We blikken terug op een geslaagde actie en hebben veel enthousiaste reacties ontvangen van onder andere fietshandelaren, maar ook van oudere fietsers die een helm hebben aangeschaft: “Ik las in de krant over de fietshelmkortingsactie en heb toen op de website gekeken welke fietsenwinkels in mijn buurt meededen. Toevallig zat die bij mij om de hoek. Mijn helm heb ik uiteindelijk voor de helft van de prijs gekocht, dat scheelt toch veel.”

Lees hier alles over de actie in 2023