Meer beltdrives in het straatbeeld

Meer beltdrives in het straatbeeld
Een riem gaat langer mee dan de traditionele ketting.

De voordelen van een riemaandrijving zijn onweerlegbaar. Het is daarom ook logisch dat de populariteit de afgelopen jaren flink is toegenomen. Een riemaandrijving is tegenwoordig niet alleen meer op één type fiets terug te vinden. Op straat zien we ze inmiddels terug op e-bikes en bakfietsen, maar ook op sportieve fietsen.

Beltdrive voor alle fietsen

Tot nu toe was het enkel mogelijk om een riemaandrijving op aangepaste frames te installeren. Maar dankzij het Split Belt Systeem van VEER behoort dat tot de verleden tijd. Je hoeft de achterzijde van het frame niet meer te openen of een volledig nieuwe fiets aan te schaffen die specifiek voor de riem is ontworpen. Deze nieuwe aandrijfriem is namelijk te openen en te sluiten met het juiste gereedschap, en kan in de werkplaats worden gemonteerd. De riem is verder in meerdere lengtes te verkrijgbaar. De VEER-beltdrive is daardoor te installeren op alle frames en fietsen. Monteurs die graag custom fietsen opbouwen kunnen nu gemakkelijk riemaandrijvingen in hun aanbod opnemen, zelfs voor carbon frames.

Het knappe staaltje vakwerk uit Californië verovert sinds 2018 de markt en heeft sindsdien een aantal mooie designprijzen in de wacht gesleept. Onder andere op Eurobike, beloond in de categorie ‘Meest veelbelovende innovaties’ van 2018.

Onderhoudsvriendelijk

 

Het blijkt dat een riem drie keer langer mee gaat dan een traditionele ketting

Uit verschillende testen blijkt dat een riem drie keer langer mee gaat dan een traditionele ketting. Het rendement van een gewone ketting kan snel verminderen door vuil en slijtage waardoor de schakels van de ketting kapot gaan.

Bij de VEER belt zorgen het V-profiel en het materiaal – H-NBR-rubber versterkt met carbon fiber – ervoor dat de vermogensoverdracht net zo sterk is als bij een gewone ketting. De Veer Cycling DriveTrain heeft verder geen vet of onderhoud nodig, gaat drie keer zolang mee als een traditionele ketting en is minstens net zo sterk! De beltdrive is compatible met Shimano Alfine, Nexus, Sturmey Archer en Enviolo en per direct verkrijgbaar via Cosmic Sports.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. We beloven je dat we vertrouwelijk omgaan met je gegevens en je niet te vaak zullen mailen. Je ontvangt alleen een nieuwsbrief als er ook echt nieuws is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *